T-Mobile, TikTok, AT&T si multe alte companii se retrag de la CES 2022

Iti mai aduci aminte anul 2020 atunci cand toate companiile isi anulau sau amanau evenimentele planificate din cauza pandemiei? Ai avea impresia ca lucrurile s-au mai normalizat dupa ce am iesit din carantina, insa situatia pare a se inrautati pe zi ce trece, in special in urma aparitiei celei mai noi tulpine de coronavirus. Acest lucru in ciuda vaccinurilor de imunizare lansate in cursul acestui an, inca exista teama de infectie, intrucat cazurile noi de COVID-19 sunt pe o panta ascendenta. Ceea ce duce la stirea curenta, se amana o multime de evenimente programate in cadrul anului, in special in domeniul tech. Companii precum T-Mobile, AT&T, TikTok isi anuleaza planurile pentru CES 2022 din cauza ingrijorarii in privinta virusului. Cei de la T-Mobile au anuntat, in cursul zilei de marti, faptul ca directorul executiv al companiei, Mike Sievert, nu va mai sustine nici o prezentare, nici in persoana, nici virtual si ca gigantul mobil din Statele Unite intentioneaza sa-si „limiteze in mod semnificativ” prezenta fizica la spectacol. In aceeasi zi, companii precum Meta si Twitter si-au afirmat decizia de a nu participa personal.

Ulterior, in cursul zilei de miercuri, acest anunt a fost facut si de companii precum TikTok si AT&T, acestea anuntand faptul ca vor fi prezente in cadrul CES, dar doar virtual, orice prezenta la fata locului fiind anulata din cauza preocuparilor privind cazurile in crestere. O preocupare legitima, avand in vedere faptul ca nu mai este mult timp pana cand va avea loc acest cel mai mare eveniment al inceputului de an in industria tech. CES este programat sa in cursul primei saptamani a lunii ianuarie, la Las Vegas. Cei de la T-Mobile au declarat faptul ca marea majoritate a echipei lor nu se vor deplasa catre Vegas, cu toate ca gigantul mobil va ramane unul dintre principalii sponsori ai evenimentului. „Prioritizam siguranta echipei noastre si a celorlalti participanti prin aceasta decizie”, au sustinut reprezentanti ai companiei intr-un comunicat. „Intreaga echipa T-Mobile asteapta cu nerabdare un CES 2023 [n.r. la care sa poata participa] in persoana, care speram sa includa o prezentare pe scena, in fața unui public live.”

La fel, cei de la TikTok au citat cresterea cazurilor de COVID in Statele Unite din cauza raspandirii variatiei Omicron ca motiv pentru decizia de a-si retrage prezenta fizica din cadrul congresului. „In lumina cresterii cazurilor pozitive de COVID-19 in toata tara”, se citeste in comunicatul emis de filiala americana a companiei, „TikTok a decis sa gazduiasca o experienta virtuala la CES pentru marcile si partenerii nostri”. In mod similar, AT&T isi va retrage prezența fizica din cadrul evenimentului. „Sanatatea, siguranta angajatilor si clientilor noștri este o prioritate de top, astfel incat am decis sa renuntam la participarea fizica la CES 2022”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

De asemenea, companii precum Amazon, Twitter, Meta si Pinterest au renuntat la participarea fizica la CES, in timp ce un purtator de cuvant al celor de la Nvidia a declarat ca producatorul de componente a fost „prudent de la inceput” si ca urmeaza sa emita un comunicat virtual pe 4 ianuarie, la 8 a.m, ora Pacificului. Aceste decizii vin ca urmare a cresterii rapide a cazurilor de coronavirus in Statele Unite, acestea ajungand sa produca pana la 800.000 de decese, potrivit cifrelor furnizate de catre Centrul de resurse pentru coronavirus Johns Hopkins. Odata cu aparitia variantei omicron extrem de infectioase — care este acum tulpina dominanta a COVID-19 in SUA — cazurile sunt din nou in crestere rapida.

Cu toate acestea, mai multe companii vor organiza in continuare conferinte de presa cu o zi inainte de inceperea CES, pe 4 ianuarie, inclusiv cele care au anuntat ca nu intentioneaza sa aiba o prezenta fizica in cadrul evenimentului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *